Mmmmm, dejlig sur og sød kage med knasende perlesukker - så bliver det ikke bedre!
Jeg havde heldigvis incitament for ikke at spise hele kagen selv da jeg har lovet mit praktik sted at give smagsprøver af kagen:)
Ingredienser (til 1 kage):
- 170 g. blødt smør
- 200 g. brun farin
- 2 æg
- 2 tsk. vanillesukker
- 2 dl. creme fraiche
- 250 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 6 rabarber (skrællet)
- 3 spsk. perlesukker
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader og sæt risten midt i ovnen.
- Pisk smør og brun farin godt igennem i nogle minutter.
- Tilsæt herefter et æg ad gangen mens der piskes grundigt.
- Tilsæt vanillesukker og creme fraiche og pisk derefter.
- Tilsæt til slut mel og bagepulver.
- Skær rabarber stængerne i små stykker.
- Hæld kagedejen i en form (her brugt et tærtefad) og hæld rabarber-stykkerne over.
- Drys til slut perlesukker over.
- Stil i ovnen i ca. 30-35 minutter eller indtil dejen ikke klæber fast til en kniv.
Jeg havde heldigvis incitament for ikke at spise hele kagen selv da jeg har lovet mit praktik sted at give smagsprøver af kagen:)
Ingredienser (til 1 kage):
- 170 g. blødt smør
- 200 g. brun farin
- 2 æg
- 2 tsk. vanillesukker
- 2 dl. creme fraiche
- 250 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 6 rabarber (skrællet)
- 3 spsk. perlesukker
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader og sæt risten midt i ovnen.
- Pisk smør og brun farin godt igennem i nogle minutter.
- Tilsæt herefter et æg ad gangen mens der piskes grundigt.
- Tilsæt vanillesukker og creme fraiche og pisk derefter.
- Tilsæt til slut mel og bagepulver.
- Skær rabarber stængerne i små stykker.
- Hæld kagedejen i en form (her brugt et tærtefad) og hæld rabarber-stykkerne over.
- Drys til slut perlesukker over.
- Stil i ovnen i ca. 30-35 minutter eller indtil dejen ikke klæber fast til en kniv.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar