Geniale brød til eftermiddagskaffen:)
Ingredienser (til 15 boller):
- 7 dl. lunken vand
- ½ pakke gær
- 1 dl. creme fraiche
- 3 dl. havregryn
- 1 tsk. kardemomme
- 200 g. rosiner
- 200 g. grahamsmel
- 350 g. hvedemel
- Mælk til pensling
- Perlesukker til at strø over brødet
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i vandet.
- Bland creme fraiche, kardemomme, havregryn og rosiner i.
- Hæld melene i og ælt dejen godt igennem.
- Dæk dejen til og lad den stå og hæve i en god times tid.
- Når timen er gået tændes ovnen for 200 grader.
- Hæld dejen ud på en bageplade dækket med bagepapir.
- Pensl brødet med mælk og stryg perlesukker over.
- Skær brødet ud i 4 * 3 stykker og sæt det i ovnen i ca. 30 minutter.
OBS: servér lune med MASSER af smør!
Ingredienser (til 15 boller):
- 7 dl. lunken vand
- ½ pakke gær
- 1 dl. creme fraiche
- 3 dl. havregryn
- 1 tsk. kardemomme
- 200 g. rosiner
- 200 g. grahamsmel
- 350 g. hvedemel
- Mælk til pensling
- Perlesukker til at strø over brødet
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i vandet.
- Bland creme fraiche, kardemomme, havregryn og rosiner i.
- Hæld melene i og ælt dejen godt igennem.
- Dæk dejen til og lad den stå og hæve i en god times tid.
- Når timen er gået tændes ovnen for 200 grader.
- Hæld dejen ud på en bageplade dækket med bagepapir.
- Pensl brødet med mælk og stryg perlesukker over.
- Skær brødet ud i 4 * 3 stykker og sæt det i ovnen i ca. 30 minutter.
OBS: servér lune med MASSER af smør!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar