Knækbrødet kom jeg faktisk til at lave ved en fejltagelse da jeg havde noget overskydende tærtedej!
I det her knækbrød har jeg brugt rosmarin som krydderi, men man kan også sagtens bruge timian.
Rosmarin Knækbrød:
Ingredienser (til 1 bageplade):
- 5 dl. hvedemel
- 2 dl. sesamfrø
- 1 dl. hørfrø
- 3 spsk. tørret rosmarin
- 1 dl. olie
- 2 tsk. salt.
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingredienserne sammen og hæld dejen ud på et stykke bagepapir.
- Drys lidt mel på dejen og rul den meget tyndt ud.
- Rids derefter op hvor store stykker knækbrød du vil have.
- Sæt på en bageplade og stil i ovnen i ca. 20 minutter eller indtil knækbrødet er sprødt.
Prik evt. med en kniv for at tjekke sprødheden.
Peberfrugt Dip (Til en lille skål)
Ingredienser:
- 6 peberfrugter
- En sjat oliven olie
- Salt & peber
- 3 spsk. mayonnaise
- 1 tsk. chilipulver
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær peberfrugterne i stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Hæld olien over og smag til med salt og peber.
- Stil peberfrugterne i ovnen i ca. 30 minutter eller indtil de er blevet sorte i kanten.
- Når peberfrugterne er blevet taget ud af ovnen og er kølet af hældes de i en minihakker eller en blender.
- Peberfrugtmosen hældes derefter i en skål og mayonnaisen blandes i.
- Smag til med chilipulver, salt og peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar