Jamen jeg bliver jo bare ved med at bevæge mig rundt i det indiske køkken;)
Denne gang er det en ret som faktisk bliver set som typisk morgenmad i det Sydindiske køkken.
Til pandekagedejen har jeg tilsat kikærte- og ris-mel (kan købes i asian shoppen) for at den får den indiske smag, men man kan sagtens bare bruge almindelig hvedemel.
Den dejlige peanut chutney har en lækker lind konsistens og den kan også bruges som sovs til stir fry.
I chutney'en er der tilsat noget der hedder tamarind og det giver en skarp smag.
Jeg er så heldig at have en pakke af det i tørret form som bare skal lægges i blød i kogende vand.
Hvis man ikke lige har været i Indien så har jeg set tamarind pulp på glas i asian shoppen ved banegårdsgade.
Fyldte Pandekager á la Masala Dosa:
Ingredienser (til 2-3 personer):
- 1 dl. kikærtemel
- 1 dl. rismel
- 2 dl. hvedemel
- 2 æg
- 5 dl. mælk
- 1 tsk. spidskommen frø
- 1 knsp. salt
Fyldet:
- 7-10 mellemstore kartofler
- 1 stort løg (hakket)
- 1 tomat (hakket)
- Lidt oliven olie
- 1 tsk. sorte sennepsfrø
- 1 tsk. karryblade
- 1 tsk. timian frø (ajowan seeds)
- 1 tsk. almindelig gul karry blanding
- Lidt chili
- Salt og Peber
- Lidt frisk hakket koriander
Fremgangsmåde:
- bland æggene i melblandingen og tilsæt derefter lidt mælk ad gangen mens der piskes.
- tilsæt salt og spidskommen frø.
- Steg på en varm pande med olie som almindelige pandekager.
- Skræl imens kartoflerne og skær dem i tern.
- Kog kartofler til møre.
- Varm en anden gryde med olien og tilsæt de sorte sennepsfrø.
- Når de begynder at poppe tilsættes krydderierne.
- Derefter tilsættes løg og tomater.
- Efter nogle minutter tilsættes de kogte kartoffel tern og der røres til der lavet en chunky mos.
- Smag til med chili, salt og peber.
- Ved servering lægges kartoffel fyldet i pandekagen og der drysses med hakket koriander.
Peanut Chutney:
- 5 store spsk. peanutbutter
- ca. ½ dåse kokosmælk
- ½ løg (finthakket)
- 1 spsk. tamarind pulp
- 1 knsp. chili
- Salt og peber
- 1 sjat citronsaft
Fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienser i en minihakker eller en stavblender og tilsæt evt. lidt vand hvis konsistensen er for fast.
Denne gang er det en ret som faktisk bliver set som typisk morgenmad i det Sydindiske køkken.
Til pandekagedejen har jeg tilsat kikærte- og ris-mel (kan købes i asian shoppen) for at den får den indiske smag, men man kan sagtens bare bruge almindelig hvedemel.
Den dejlige peanut chutney har en lækker lind konsistens og den kan også bruges som sovs til stir fry.
I chutney'en er der tilsat noget der hedder tamarind og det giver en skarp smag.
Jeg er så heldig at have en pakke af det i tørret form som bare skal lægges i blød i kogende vand.
Hvis man ikke lige har været i Indien så har jeg set tamarind pulp på glas i asian shoppen ved banegårdsgade.
Fyldte Pandekager á la Masala Dosa:
Ingredienser (til 2-3 personer):
- 1 dl. kikærtemel
- 1 dl. rismel
- 2 dl. hvedemel
- 2 æg
- 5 dl. mælk
- 1 tsk. spidskommen frø
- 1 knsp. salt
Fyldet:
- 7-10 mellemstore kartofler
- 1 stort løg (hakket)
- 1 tomat (hakket)
- Lidt oliven olie
- 1 tsk. sorte sennepsfrø
- 1 tsk. karryblade
- 1 tsk. timian frø (ajowan seeds)
- 1 tsk. almindelig gul karry blanding
- Lidt chili
- Salt og Peber
- Lidt frisk hakket koriander
Fremgangsmåde:
- bland æggene i melblandingen og tilsæt derefter lidt mælk ad gangen mens der piskes.
- tilsæt salt og spidskommen frø.
- Steg på en varm pande med olie som almindelige pandekager.
- Skræl imens kartoflerne og skær dem i tern.
- Kog kartofler til møre.
- Varm en anden gryde med olien og tilsæt de sorte sennepsfrø.
- Når de begynder at poppe tilsættes krydderierne.
- Derefter tilsættes løg og tomater.
- Efter nogle minutter tilsættes de kogte kartoffel tern og der røres til der lavet en chunky mos.
- Smag til med chili, salt og peber.
- Ved servering lægges kartoffel fyldet i pandekagen og der drysses med hakket koriander.
Peanut Chutney:
- 5 store spsk. peanutbutter
- ca. ½ dåse kokosmælk
- ½ løg (finthakket)
- 1 spsk. tamarind pulp
- 1 knsp. chili
- Salt og peber
- 1 sjat citronsaft
Fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienser i en minihakker eller en stavblender og tilsæt evt. lidt vand hvis konsistensen er for fast.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar