Så var det vist på tide at lave et nyt indlæg. Min far fyldte år, og selvfølgelig skulle der kræses om maden til fødselsdags-komsammen
Denne gang kommer det til at handle om tapas - og der vil også være nogle kødhapsere! (Dog må jeg gå til erkendelse og skrive at det var min bror der stod for at lave kødretterne)
Det jeg personligt godt kan lide ved et tapas bord er alle de små lækkerier man kan kreere i løbet af forholdsvis kort tid.
Tapas bordet bestod af:
- Brød med Svampesmør
- Brød med Grov Guacamole
- Dadler i Baconsvøb
- Krydrede Kødboller i Tomat Sauce
- Spinat Tasker
- Gorgonzola Snegle
- Arabisk Bulgursalat
Brødet der blev brugt til det forskellige smørelse var groft ristet toastbrød som blev skåret ud i 4 små firkanter pr. toastskive.
Svampesmør
Ingredienser (til ca. 24 små brød):
- 1 bøtte tørrede karl johan svampe (kan købes i føtex, super brugsen, kvickly)
- 3 bakker danske champignon
- 15-20 sorte oliven u. sten
- 4 fed hvidløg
- 6-7 soltørrede tomater
- En sjat hvid balsamico eller hvidvin
- Salt & peber
- En sjat oliven olie
- 1 ½ philidelphia light
- 1 glas grøn pesto
Fremgangsmåde:
- Hæld de tørrede svampe i en skål og hæld kogende vand over (og ja, de lugter IKKE godt).
- Rens champignonerne og skær dem i tern.
- Når de tørrede svampe er blevet bløde hældes vandet fra og de skæres i små stykker.
- Hak oliven, soltørret tomat og hvidløg groft.
- Varm olien på en pande og hæld hvidløget på.
- Tilsæt derefter soltørret tomat og oliven.
- Hæld de hakkede champignon i og lad det stege indtil vandet fra champignonerne er fordampet.
- Hæld hvid balsamico/hvidvin over indtil det er fordampet.
- Smag til med salt og peber.
- Hæld i en skål og lad det afkøle.
- Bland den afkølede svampemasse med philidelphia.
- Ved servering smøres et lag svampesmør og der pyntes med en lille klat grøn pesto (Her brugt rucula pesto)
Grov Guacamole
Ingredienser (til ca. 16-20 små brød):
- 5 modne avokadoer
- 1 lille løg
- Saft fra en halv citron
- 1 tsk. chili pulver
- 1 tsk. cayennepeber
- Salt & peber
- 1 glas chili pesto
Fremgangsmåde:
- skær avokadoerne i tern og hæld det i en skål.
- Mos avokado ternene groft med en gaffel og bland resten af ingredienserne i undtagen chili pestoen.
- Smør et lag chili pesto på brødet, derefter et lag guacamole og læg en lille klat pesto på toppen.
Dadler i Baconsvøb
Denne her ret laver min østrigske familie tit til appetizer.
Ingredienser (til ca. 50 hapsere):
- 1 kasse bløde dadler
- 3 pakker bacon
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær baconskiverne i halve og rul hver dadel ind i baconstykket.
- Stil de svøbede dadler på en bradepande med bagepapir.
- Stil i ovnen indtil baconen ser sprød ud.
- Ved servering sætte der pinde i.
- Hapserne behøves ikke at være varme ved servering.
Krydrede Kødboller i Tomat Sauce
Tomat saucen der bruges her er en genganger fra tidligere indlæg; Clemenzas tomat sauce. Dog er champignon og oliven skiftet ud med hakket peberfrugter.
Ingredienser (til ca. 20 kødboller):
- 1 kg hakket oksekød
- 1 løg (hakket)
- 1 chili (finthakket)
- 1 håndfuld hakket persille
- Salt & Peber
- 1 knsp. cayenne peber
- 1 æg
- 2 dl. rasp
- Olie til stegning
- 1 portion Clemenza tomat sauce
1 peber frugt (finthakket)
Fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienser (undtagen tomat sauce og peberfrugter) til en fars.
- Form kødbollerne og steg dem på en varm pande med noget olie.
- Læg kødbollerne i et ildfast fad.
- Fadet stilles til afkøling
- Tomat sauce laves som anvist i det tidligere indlæg.
- Tilsæt deri de hakkede peberfrugter.
- Saucen stilles til afkøling
- Ca. ½ time før servering hældes saucen over kødbollerne og fadet stilles i ovnen til kødbollerne er varme.
Spinat Tasker
Det her er en dejlig enkel appetizer fra Italien.
Ingredienser (til ca. 30 tasker):
- 2 ruller butterdej
- 1 stor pose frossen spinat (hakket eller helbladet)
- 1 bøtte ricotta
- Salt & peber
- 1 sjat oliven olie
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Varm en pande og hæld olien på.
- Hæld det frosne spinat over og lad det tø op.
- Når spinaten er optøet hældes der evt. overskydende vand fra.
- Ricottaen vendes i spinaten og der smages til med salt og peber.
- Hver rulle butterdej skæres i 5 * 3 tern.
- Der lægges en lille klat spinat-ricotta snask på hvert butterdej tern.
- Det ene hjørne af ternet foldes over spinat-ricotta klumpen og siderne lukkes til med en gaffel.
- Taskerne lægges på en bageplade med bagepapir.
- Stilles i ovnen i ca. 25-30 minutter eller indtil butterdejen er blevet lysebrun.
Gorgonzola Snegle
De her lavede min veninde Tina engang til mig og der er bare så meget god gorgonzola smag blandet med den sprøde butterdej - mmm!
Ingredienser:
- 2 plader butterdej
- 1 ½ bakke gorgonzola
Fremgangsmåde:
- Lav sneglene samtidigt med spinat taskerne så den samme varmes bruges (200 grader).
- Rul butterdejs pladerne ud og 'sprinkle' små stykker gorgonzola ud over.
- Rul pladerne ind igen og skær rullen ud i 1 cm tykke snegle.
- Stil på en bageplade med bagepapir og bag i 25-30 minutter eller indtil de er lysebrune.
Arabisk Bulgursalat
Ingredienser:
- ca. 2.5 dl bulgur
- 5 tomater (i små tern uden kernerne)
- 2 bundter persille
.- 1 bundt mynte
- Saft fra 1 citron
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. muskatnød
- Kernerne fra 1 granatæble
- Salt & peber
Fremgangsmåde:
- Kog bulguren som anvist og stil derefter på køl.
- Bland resten af ingredienserne og hæld den afkølede bulgur i.
Denne gang kommer det til at handle om tapas - og der vil også være nogle kødhapsere! (Dog må jeg gå til erkendelse og skrive at det var min bror der stod for at lave kødretterne)
Det jeg personligt godt kan lide ved et tapas bord er alle de små lækkerier man kan kreere i løbet af forholdsvis kort tid.
Tapas bordet bestod af:
- Brød med Svampesmør
- Brød med Grov Guacamole
- Dadler i Baconsvøb
- Krydrede Kødboller i Tomat Sauce
- Spinat Tasker
- Gorgonzola Snegle
- Arabisk Bulgursalat
Brødet der blev brugt til det forskellige smørelse var groft ristet toastbrød som blev skåret ud i 4 små firkanter pr. toastskive.
Svampesmør
Ingredienser (til ca. 24 små brød):
- 1 bøtte tørrede karl johan svampe (kan købes i føtex, super brugsen, kvickly)
- 3 bakker danske champignon
- 15-20 sorte oliven u. sten
- 4 fed hvidløg
- 6-7 soltørrede tomater
- En sjat hvid balsamico eller hvidvin
- Salt & peber
- En sjat oliven olie
- 1 ½ philidelphia light
- 1 glas grøn pesto
Fremgangsmåde:
- Hæld de tørrede svampe i en skål og hæld kogende vand over (og ja, de lugter IKKE godt).
- Rens champignonerne og skær dem i tern.
- Når de tørrede svampe er blevet bløde hældes vandet fra og de skæres i små stykker.
- Hak oliven, soltørret tomat og hvidløg groft.
- Varm olien på en pande og hæld hvidløget på.
- Tilsæt derefter soltørret tomat og oliven.
- Hæld de hakkede champignon i og lad det stege indtil vandet fra champignonerne er fordampet.
- Hæld hvid balsamico/hvidvin over indtil det er fordampet.
- Smag til med salt og peber.
- Hæld i en skål og lad det afkøle.
- Bland den afkølede svampemasse med philidelphia.
- Ved servering smøres et lag svampesmør og der pyntes med en lille klat grøn pesto (Her brugt rucula pesto)
Grov Guacamole
Ingredienser (til ca. 16-20 små brød):
- 5 modne avokadoer
- 1 lille løg
- Saft fra en halv citron
- 1 tsk. chili pulver
- 1 tsk. cayennepeber
- Salt & peber
- 1 glas chili pesto
Fremgangsmåde:
- skær avokadoerne i tern og hæld det i en skål.
- Mos avokado ternene groft med en gaffel og bland resten af ingredienserne i undtagen chili pestoen.
- Smør et lag chili pesto på brødet, derefter et lag guacamole og læg en lille klat pesto på toppen.
Dadler i Baconsvøb
Denne her ret laver min østrigske familie tit til appetizer.
Ingredienser (til ca. 50 hapsere):
- 1 kasse bløde dadler
- 3 pakker bacon
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær baconskiverne i halve og rul hver dadel ind i baconstykket.
- Stil de svøbede dadler på en bradepande med bagepapir.
- Stil i ovnen indtil baconen ser sprød ud.
- Ved servering sætte der pinde i.
- Hapserne behøves ikke at være varme ved servering.
Krydrede Kødboller i Tomat Sauce
Tomat saucen der bruges her er en genganger fra tidligere indlæg; Clemenzas tomat sauce. Dog er champignon og oliven skiftet ud med hakket peberfrugter.
Ingredienser (til ca. 20 kødboller):
- 1 kg hakket oksekød
- 1 løg (hakket)
- 1 chili (finthakket)
- 1 håndfuld hakket persille
- Salt & Peber
- 1 knsp. cayenne peber
- 1 æg
- 2 dl. rasp
- Olie til stegning
- 1 portion Clemenza tomat sauce
1 peber frugt (finthakket)
Fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienser (undtagen tomat sauce og peberfrugter) til en fars.
- Form kødbollerne og steg dem på en varm pande med noget olie.
- Læg kødbollerne i et ildfast fad.
- Fadet stilles til afkøling
- Tomat sauce laves som anvist i det tidligere indlæg.
- Tilsæt deri de hakkede peberfrugter.
- Saucen stilles til afkøling
- Ca. ½ time før servering hældes saucen over kødbollerne og fadet stilles i ovnen til kødbollerne er varme.
Spinat Tasker
Det her er en dejlig enkel appetizer fra Italien.
Ingredienser (til ca. 30 tasker):
- 2 ruller butterdej
- 1 stor pose frossen spinat (hakket eller helbladet)
- 1 bøtte ricotta
- Salt & peber
- 1 sjat oliven olie
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Varm en pande og hæld olien på.
- Hæld det frosne spinat over og lad det tø op.
- Når spinaten er optøet hældes der evt. overskydende vand fra.
- Ricottaen vendes i spinaten og der smages til med salt og peber.
- Hver rulle butterdej skæres i 5 * 3 tern.
- Der lægges en lille klat spinat-ricotta snask på hvert butterdej tern.
- Det ene hjørne af ternet foldes over spinat-ricotta klumpen og siderne lukkes til med en gaffel.
- Taskerne lægges på en bageplade med bagepapir.
- Stilles i ovnen i ca. 25-30 minutter eller indtil butterdejen er blevet lysebrun.
Gorgonzola Snegle
De her lavede min veninde Tina engang til mig og der er bare så meget god gorgonzola smag blandet med den sprøde butterdej - mmm!
Ingredienser:
- 2 plader butterdej
- 1 ½ bakke gorgonzola
Fremgangsmåde:
- Lav sneglene samtidigt med spinat taskerne så den samme varmes bruges (200 grader).
- Rul butterdejs pladerne ud og 'sprinkle' små stykker gorgonzola ud over.
- Rul pladerne ind igen og skær rullen ud i 1 cm tykke snegle.
- Stil på en bageplade med bagepapir og bag i 25-30 minutter eller indtil de er lysebrune.
Arabisk Bulgursalat
Ingredienser:
- ca. 2.5 dl bulgur
- 5 tomater (i små tern uden kernerne)
- 2 bundter persille
.- 1 bundt mynte
- Saft fra 1 citron
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. muskatnød
- Kernerne fra 1 granatæble
- Salt & peber
Fremgangsmåde:
- Kog bulguren som anvist og stil derefter på køl.
- Bland resten af ingredienserne og hæld den afkølede bulgur i.
Man bliver jo helt ærgerlig over at være forhindret i at deltage i arrangementet:-) Håber at I havde en hyggelig dag.
SvarSletKirstine
Hey Hanne
SvarSletsuper mad .........har lige lavet det til et arrangement
hilsen kim