Det her er en kage der bare har..kapauw!!!
Begge billeder er samme kage, med bærrene som variation.
Den øverste er pyntet med friske jordbær og den nederste er pyntet med optøet blåblær og hindbær. Jeg skal her huske at bemærke at blåbærrene og hindbærrene er håndplukket hos min veninde mies forældre - så den nederste kage kan ikke være mere dansk!
Ingredienser (til 1 stor kage):
- 6 æggehvider
- 100-150 g. sukker
- 2 tsk. maizena
- 2 tsk. lagereddike
- 1/4-1/2 piskefløde
- Vanillesukker
- Bær til pynt
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 150 grader.
- Pisk æggehviderne stive og pisk derefter spiseske-vis sukkeret ned i æggehviderne.
- Pisk maizena og eddike i æggehviderne.
- Hæld æggemassen ud på en bageplade med bagepapir og form den til den størrelse hvorpå kagen skal serveres.
- Stil i ovnen i 1 time og 15 minutter.
OBS: det er her meget vigtigt at der IKKE åbnes for ovnen da kagen vil falde sammen.
- Når tiden er gået slukkes for ovnen mens kagen stadig er i.
- Lad den stå og langsomt køle af i 1 time inde i ovnen.
- Pisk fløden til flødeskum og smag til med vanillesukker.
- Når kagen er afkølet, pyntes den med et tykt lag flødeskum og med bær ovenpå.
Og husk nu at spise masser af den!!
ahaaaa haaanz, hvor har du den der opskrift fra??? det ville interessere mig =)
SvarSlet