Jeg var lidt nervøs over at skulle prøve at blande kage og lakrids sammen, men det er virkelig en lækker kombi!
Lakridsrodspulveret fandt jeg i super brugsen og det var fra urtekram.
Ingredienser (til 12 muffins):
- 120 g. smør
- 100 g. sukker
- 1 tsk. vanille ekstrakt
- 2 æg
- 175 g. hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- 3 tsk. lakridsrodspulver
- 1 tsk. stødt stjerneanis
- Ca. 100 g. hakket chokolade
Til Frosting:
- 100 g. smør
- 200 g. flormelis
- 1 tsk. lakridsrodspulver
- 1 tsk vanille ekstrakt
- Evt. hele stjerneanis til pynt
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pisk smør og sukker.
- Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk kraftigt imellem.
- Tilsæt vanilleekstrakt, lakridsrodspulver og stødt stjerneanis.
- Vend mel og bagepulver i dejen.
- Tilsæt hakket chokolade.
- Læg 1 spsk. dej pr muffins-form og sæt i ovnen i ca. 12-15 minutter.
Frosting:
- Blødgør smørret.
- Pisk resten af ingredienserne i.
- Smør et tyndt lag på hver muffins (når de er afkølet) og pynt evt. med en stjerneanis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar