onsdag den 11. april 2012

Lakrids Muffins


Jeg var lidt nervøs over at skulle prøve at blande kage og lakrids sammen, men det er virkelig en lækker kombi!
Lakridsrodspulveret fandt jeg i super brugsen og det var fra urtekram.
Ingredienser (til 12 muffins):
- 120 g. smør
- 100 g. sukker
- 1 tsk. vanille ekstrakt
- 2 æg
- 175 g. hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- 3 tsk. lakridsrodspulver
- 1 tsk. stødt stjerneanis
- Ca. 100 g. hakket chokolade
Til Frosting:
- 100 g. smør
- 200 g. flormelis
- 1 tsk. lakridsrodspulver
- 1 tsk vanille ekstrakt
- Evt. hele stjerneanis til pynt


Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pisk smør og sukker.
- Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk kraftigt imellem.
- Tilsæt vanilleekstrakt, lakridsrodspulver og stødt stjerneanis.
- Vend mel og bagepulver i dejen.
- Tilsæt hakket chokolade.
- Læg 1 spsk. dej pr muffins-form og sæt i ovnen i ca. 12-15 minutter.
Frosting:
- Blødgør smørret.
- Pisk resten af ingredienserne i.
- Smør et tyndt lag på hver muffins (når de er afkølet) og pynt evt. med en stjerneanis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar