Jeg er lige nu på besøg hos mine forældre og ville gerne lave dem noget lækkert fredagsmad. Jeg kom i tanke om en enkel men lækker tomat sauce med inspiration fra 'The Godfather I".
Det er min absolut yndlings-film og jeg kan ikke sætte tal på hvor mange gange jeg har set den.
En af de gode scener i filmen er hvor Vito Corleones mænd bliver nødt til at skjule sig og Vitos håndlanger Clemenza skal lave mad til mændene. Her viser han Michael hvordan man laver den enkle ret.
Der skal olie, hvidløg, tomater, tomatpasta, vin og sukker i tomat saucen. Det kan godt være at det lyder underligt med sukkeret, men det er nødvendigt for lige at runde vinsmagen af.
Clemenza tilsætter også små pølser og kødboller, men vegetaren her har ændret det og har istedet for tilføjet oliven, løg og stegte champignon.
Rigtig god weekend
Hilsen Hanne
Ingredienser (til 4 personer):
- 400-500 g. pasta
- Oliven olie
- 2 fed hvidløg
- 1 stort løg
- 2 spsk. tomatpasta
- Ca. 10-12 store tomater (i halve) eller 2 bakker cherry tomater
- 3 spsk sukker
- 1/3 rødvin
- Salt & peber
- 1 glas oliven
- 1 bakke champingon (skåret i tykke skiver)
- Masser af parmasan
Fremgangsmåde:
- Varm vandet op til pastaen og tilsæt salt (ikke olie, da det lukker porrene i pastaen og gør at det ikke kan suge tomatsaucen lige så godt til sig).
- Kog pastaen som anvist.
- Steg champignonerne på en pande indtil de er mørke.
- Tænd samtidig for varmen til en gryde og hæld en sjat oliven olie i.
- Tilsæt derefter hvidløg, løg og tomatpasta og lad det stege i nogle minutter.
- Derefter tilsættes tomaterne, vinen og sukkeret.
- Skru ned for varmen og lad tomaterne stå at simre i vinen i en god halv time.
- Når tomaterne er blevet møre skal de moses med et redskab (evt. hulske eller piskeris).
- Lad saucen stå og samle sig i yderligere 10 minutter ved varmen og smag til med salt & peber.
- Vend oliven og champignon i den færdige sauce og hæld derefter den færdigkogte pasta i saucen og vend det godt rundt så det suger smag.
- Så er retten færdig og HUSK: gå amok med parmasanen - man kan aldrig få nok af det!
Cool Hanne - så må næste skridt være cannoli: "Leave the gun, take the cannoli" :-)
SvarSlettrue true!!!
Slet