Jeg var i Indien sidste sommer og har siden da elsket indisk mad og især den måde indere krydrer deres mad på - sennepsfrø, kardemomme, chilli, koriander, spidskommen.. Det ender alt sammen med at blive til én varm og eksotisk smag!
Ingredienser:
Til Patties
- 150 g. hvide bønner (lagt i blød natten over)
- 2 mellemstore kartofler
- ½ tsk. garam masala
- ½ tsk. stødt koriander
- 1 tsk. sorte sennepsfrø
- 1 tsk. karry
- 1 knsp. stærk stødt chili
- Salt og peber
- 1 håndfuld mel
- Olie til stegning
Til Kartoffel Hapserne:
- Ca 12-15 kartofler
- Salt & kartofler
- krydderier
- 1 sjat olie
Fremgangsmåde:
- Kog bønnerne i cirka 40 minutter og lad dem derefter stå og køle af.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl kartoflerne og læg 2 fra til pattierne.
- Skær resten af kartoflerne i både og læg på en bageplade.
- Hæld olien over og drys med selvvalgte krydderier.
- Sæt i ovnen i cirka 30-45 minutter eller indtil kartoflerne er dejligt sprøde.
- Skær imens de 2 resterende kartofler i tern og kog dem til de er møre.
- Mos de kogte kartofler sammen med bønnerne og bland sammen med krydderierne.
- Tag lidt mel på fingrene og form kugler af dejen, fladgør dem og vend dem i melet.
- Steg dem på en varm pande med olie til de er brune på siderne.
Havde selvfølgelig Hellmans Mayonnaise til kartoffel hapserne da det bare gør måltidet sublimt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar