onsdag den 28. marts 2012

Spinat & Ricotta Cannelloni med Bønnesalat

Vi var 6 piger fra klassen som mødtes til aftensmad i går- og selvfølgelig skulle det være italiensk!
Der var ikke nogen af os som havde prøvet at lave cannelloni før, så vi prøvede os bare frem.
Min veninde Veronica stod for bønnesalaten - og den var bare superb. 


Cannelloni: 
Ingredienser (til 4-6 personer):
- 1 pakke lasagneplader
- 700-1000 g. frossen helbladet spinat
- 500 g. ricotta
- Salt og peber
- 1 portion tomatsauce á la 'Clemenzas Tomatsauce'-indlægget. (Her brugt 2 dåsetomater istedet for friske tomater)
- 1 pose revet parmasan


Fremgangsmåde:
- Ovnen tændes på 200 grader.
- Lav tomatsaucen i en gryde og lad den stå ved lav varme.
- Varm en pande og hæld det frosne spinat på. 
- Når spinaten er tøet op blandes det med ricotta.
- Smag til med salt & peber
- Kog lasagnepladerne i en gryde med masser af kogende vand. 
OBS: det er her vigtigt at lægge lasagnepladerne 1 for 1 ned i vandet! Hvis man lægger dem ned samlet vil de klistre helt sammen.
- Efter 3 minutter skal man tage lasagne pladerne op og de skal ikke være kogt helt færdigt.
- Lasagnepladerne skæres på halvt og der lægges en skefuld spinat-ricotta i den ene ende af pastaen.


 




















- Smør et ildfast fad med olie og læg de små ruller - evt. i lag alt efter størrelsen af faddet.






- Når alle rullerne er lagt i fadet hældes tomatsaucen over.




- Derefter drysses der med parmasan.
- Cannellonien stilles i ovnen i cirka 20 minutter eller indtil osten er gratineret.


Bønnesalat:


Ingredienser (til 4 personer):
- 1 pose frosne grønne bønner
- 6 tomater
- ½ bøtte feta
- Lidt oliven olie
- Salt og peber


Fremgangsmåde:
- Læg posen med bønner udenfor fryseren så de tør op.
- Kog lidt vand, læg bønnerne i en si og hæld vandet over så de blevet blancheret.
- Skær tomaterne i både, vend dem med bønnerne og fetaen i en skål.
- Smag til med salt, peber og oliven olie.





2 kommentarer:

  1. Mmmm, hej Hanne, i går lavede vi denne ret med stor succes. Vi måtte dog bruge en anden friskost, da vi ikke kunne finde ricotta, men det kunne man sagtens. Kan også anbefale at man bruger en "rigtig" blok feta til salaten, frem for en bøtte "gummifeta", som jeg plejer at kalde det :) Tak for mange gode inspirationer. Kh Camilla.

    SvarSlet
  2. Det er jeg glad for at høre:) Mine veninder har også brugt philidelphia og det blev vist også lækkert!

    SvarSlet