mandag den 19. marts 2012

Mac 'n' Cheese med Rosmarin

Retten er helt igennem typisk amerikansk og dejlig snasket.
Jeg elsker at lave det når jeg får veninder på besøg da man kan lave en stor og mættende portion.
Det lille tvist med rosmarin gør at der lige kommer en frisk smag. Derudover kommer jeg rosmarin i fordi jeg bare ELSKER krydderurten!!
Man kan eventuelt drysse hakket rosmarin på retten når man skal servere det.
Hilsen Hanne




Ingredienser (til 4 personer): 
- 750 g macaroni pasta (evt. fuldkorn) 
30 g. smør 
1 løg 
- 2 fed hvidløg 
- 3 spsk. hvedemel  
- ½ liter mælk 
- 250 g. revet cheddar ost 
- salt og peber
1 bundt rosmarin (hakket)
- 1 håndfuld rasp


Fremgangsmåde:
- Indstil ovnen til 200 grader
- Kog pastaen med masser af vand og nogle tsk. salt.
- Smelt smørret i en gryde og sautér  løget og hvidløgene i nogle minutter.
- Vend melet i smørblandingen og rør kraftigt rundt.
- Der skal skrues ned for varmen så smør-og-mel blandingen ikke brænder på.
- Mælken skal stille og roligt hældes i blandingen mens der røres kraftigt (så der ikke kommer klumper).
- Når al mælken er hældt i burde der være en halv-tyk sovs.
- Cheddar osten hældes i og der røres indtil den er smeltet.
- Hæld pastaen ned i osteblandingen og bland sammen med det hakkede rosmarin. 
- Hæld macaroni 'n' cheese-blandingen i et smurt ildfast fad, drys med rasp og sæt det i ovnen i ca. 30-35 minutter


RIGTIG GOD APPETIT

Ingen kommentarer:

Send en kommentar