søndag den 25. marts 2012

Kartoffelkage med Parmasan-Flødesovs & Sommersalat

Jeg vil gerne starte med at sige at det eneste jeg har lavet i dag har været at sidde udenfor og absorbere masser af sol. Så efter så meget inaktivitet blev jeg vist nødt til at lave noget mad til mine forældre!!
Jeg er simpelthen kommet i sommerhumør, så jeg vil gerne lave en god og enkel sommersalat og så supplere den med kartoffelkage med et tvist. Min inspiration af twistet er fra igår da jeg serverede til en fødselsdagsfest hvor kokken havde lavet den lækreste pommes anna.
Solskins-hilsner Hanne

Kartoffelkage med Parmasan-Flødesovs:

Ingredienser:
- Ca. 15 medium store kartofler
- 1/4 fløde
- 1 pakke revet parmasan
- 1 bundt timian
- Salt og peber

Fremgangsmåde:
- Stil ovnen på 200 grader.
- Skræl kartoflerne og snit dem i meget tynde skiver (med køkkenmaskine, mandolinjern eller med en skarp kniv).
- Varm fløden og parmasanen i en gryde til det er blevet til en cremet sovs og smag til med salt og peber. OG DET SMAGER GODT!
- Hak timianen fint.
- Tag et ildfast fad og dæk det med bagepapir.
- Læg et enkelt lag kartofler, pensl med sovsen og drys med timianen. Gentag dette lag for lag til der ikke er flere kartofler
- Der skal ikke pensles på det sidste lag kartofler da det skal  fungere som et 'låg' på kartoffelkagen.
- Læg et ark bagepapir øverst og pres et fad i tilsvarende størrelse oven på. Læg evt. et til mindre fad på så der kommer mere pres på.
- Sæt fadet i ovnen og bag først i ca 45 minutter, tag derefter det øverste bagepapir af og sæt ind igen i yderligere 25 minutter.
- Når kartoffelkagen er færdig kan der skæres firkanter ud til servering.

OBS: Hvis der er nogen der har bemærket at jeg næsten altid er ost i mine retter så er det fordi jeg har en smule oste-mani. Især parmasan!

Sommersalat:

Ingredienser:
- 2 bundter radisser
- 1 pakke sukkerærter
- 2 forårsløg
- Salat (her brugt hjertesalat)
- Dressing: 3 dl. fromace frais, 1 bundt dild, lidt citronsaft og salt & peber

Fremgangsmåde:
- Klip dilden fint og bland det sammen med resten af ingredienserne til dressingen.
- snit radisser i fine skiver og skår forårsløg skråt.
- Riv salaten og stykker og bland det sammen med sukkerærterne, radisserne og forårsløgene.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar